БългарскиEnglishНемскиТурски
ТРАНСПОРТНИ УСЛУГИКомплектни товари

комплектни товари

 

Комплектни товари от TIA Logistics

 

TIA Logistics извършва транспорт и спедиция на комплектни товари за вътрешния пазар и до всички страни в Западна, Централна и Източна Европа, Русия, Централна Азия и Близкия изток. Нашите специални дестинации са свързани с извършване на транспортни услуги до Германия и групажи до Турция.

 

Съвременният автомобилен парк на компанията позволява извършването на всякакъв вид товари и стоки, без значение какъв е техният обем, тежест и дали са опасни или не.

 

Използването на компютърни програми за логистика ни дава възможност заедно с клиента да изготвим най-точния маршрут и времеви диапазон за превоз на товара, което спестява време и средства.

 

TIA Logistics поема професионалния ангажимент за изготвяне и обработка на всички митническите документи, необходими при международните превози.


Автопарк на TIA Logistics за превоз на комплектни товари


Камион-фургон – това е един класически товарен автомобил с кабина и помещение за товари. Най-срещаните видове са тези със закрито товарно помещение, което се осъществява с обикновен или подвижен брезент, за да може лесно  да бъде отворено отстрани. Стандартните размери на товарното помещение са дължина между 4,5 - 5,5 м; ширина около 2,5 м и височина 2 м. Добри са за превози на товари от 2 до 8 тона.


Прицепи – подходящи за повечето видове товари. Удобство при прицепите е, че могат да бъдат товарени отгоре, отстрани и отзад. Имаме както с брезентово, така и с твърдо покритие. Ползваемите размери на прицепите са следните: дължина – 13,50 м; ширина – 2,5 м; товароносимост – 22 т; възможен брой палети по европейски стандарт – 33 бр., обем – 90 м3.


Мегатрейлъри – на практика това е прицеп с удължени размери и обем до 105 м3. Подходящ за различни видове товари.


Хенгери – това на практика са камион плюс ремарке. Едни от важните предимства са, че могат бързо да се товарят и разтоварват, както и големия използваем обем до 120 м3.

 

Основен недостатък е тяхната непригодност за превоз на товари с голяма дължина. Товароносимостта е между 16 до 22 тона. Ако товарът е неподходящ за другите видове автомобили, тогава се ползват хенгерите.


Хладилни камиони – предназначени за стоки, за които се изисква поддържането на постоянна температура, за да не се развалят. В отделението за товари може да се поддържа температура от +25 С˚ до -25 С˚. Нормално обемът на подобни камиони е към 90 м3, а капацитетът за европалети е до 33.


Контейнеровози – с тези камиони се превозват различни видове контейнери. Обикновено товароносимостта е между 20 - 30 тона. Понеже контейнерите са със стандартни размери, затова ремаркетата, с които се превозват имат стандартни закрепващи механизми и размери. Най-разпространената големи на контейнерите 20 фута с маса 24 000 кг и 40 фута с маса 30 480 кг.


Дрехарки – подходящи за транспорт на дрехи на закачалки. Камионите ни имат нужното оборудване за окачване на дрехите и тяхното превозване без допускане на щети.


Всичките ни камиони имат валиден лиценз за упражняване на вътрешни и международни превози.

 

Имат сключени догови по Международна конвенция ЧМР, което е гаранция, че ако се случи нещо ще бъде изплатена застраховка. Камионите са оборудвани да превозват ADR товари, а шофьорите, които извършват тези преводи имат нужната квалификация, която им дава право да превозват подобни товари на територията на Европа.

 

Камионите ни спазват нормата за товар до 23 тона, когато се пътува в чужбина и 25 тона, когато става въпрос за вътрешен транспорт.

 

Всеки камион разполага с GPS, за да се осъществява постоянна комуникация с диспечерския център, а да бъде следен във всяка една точка от маршрута. Съществува и мобилна комуникация с всеки един от шофьорите.


Свържете се с TIA Logistics и направете запитване за транспорт до нужната ви дестинация.